Skip to content

Блясък в интериора

Блясък в интериора: кое е добро и в какви случаи е подходящо

Според дизайнери и експерти в областта на интериорните решения, гланцът отново е в тенденция. Доскоро всички тотално събираха антики, оборудвайки гнездата си с неща „с история“ и материали с ярка текстура. Сега „по-лъскавите“ среди се заменят с ярки цветови комбинации и бляскави повърхности. Ние посвещаваме днешния материал на гланца. Почистваме сажди, измиваме и боядисваме с боя.

Блясъкът е в състояние да промени пространството отвъд разпознаването. Обичайните цветове и нюанси в лъскав дизайн изглеждат много различно. Те отразяват светлина или себе си, изглеждат привлекателни. Ето, няколко причини да обичате гланца в интериора.

 

Грабва вниманието

 

Блясъкът не може да не хване окото. Повърхностите с лъчезарно и отразяващо покритие имат дълбочина, привличащи се с гладкостта си. На фона на лъскав фон всичко изглежда по-интересно: матови текстури, мебели и на пръв поглед незначителни интериорни елементи. Ако нямате възможност да използвате ярки цветове, това е чудесна възможност да фиксирате тъпотата и „плоскостта“ на интериора.

 

Увеличаване на пространството

 

Всяка отразяваща повърхност със сигурност ще разшири визуално пространството. Благодарение на играта на светлината, гланцът ще придаде на помещението допълнителен обем. След като боядисате пода или тавана с боя с гланцово покритие, ще направите стаята по-висока. В допълнение, той е стилен и практичен.

 

Практичност

 

Плавно се вливаме в толкова важно свойство на лъскавите повърхности като практичността. По гладките повърхности прахът се утаява и се задържа много по-малко, отколкото по релефа. Да, и почистването на гланц е много по-лесно да се направи. За целта, намажете го с парцал и всичко е чисто! Блясъкът е по-удобен в условия на висока влажност и на повърхности, които изискват често почистване и подреждане. Единственото разочарование е, че отпечатъците остават по гланца. Но ако вземете някакъв многоцветен печат, това ще направи белезите по-малко забележими.

 

Съвременност

 

Блясъкът като цяло е по-характерен за съвременните стилове. Той изглежда добре във футуристичен интериор и хай-тек. Но също така може да освежи класическата обстановка, без да променя цялостната концепция.

 

Скъпо и богато

 

В крайна сметка гланцът е символ на лукса. Всякакви отразяващи повърхности – лакирани мебели, кристали и огледала, полиран мраморен под – са ефектни и изтънчени елементи от най-богатите къщи от отминали времена. За да предотвратите прекалено „студеното“ лъскавото интериорче, разредете го с „топли“ материали: дърво, вълна и коприна, завеси от естествени тъкани

 

Прочетете също:  https://www.чистачи.com, за да се отървете от излишните мебелни в интериора. Следвайте модните тенденции.