Skip to content

Видове климатици спрямо цени на климатици

Дали навън е студено или грее ясно, топло слънце, изборът на климатици за дома стана част от живота на всяко домакинство. Охладете и ще получите комфорт с инсталиране на подходящ климатик или стоплете мразовитата зима с нов инверторен климатик. Така ни примамва пазара, а там има модели, които подхождат на почти всеки дом или ситуация, така че познавайки някои характерни тактики, може да сте сигурни, че имате най-подходящия.

Преди покупката на климатик е добре да сте запознати с видовете климатици. Това трябва и да е първа стъпка, а именно да решите, от какъв тип климатик имате нужда. Съществуват няколко вида, от които да избирате, като например:

Преносими климатици – както подсказва и името, това са компактни, така че можете да ги преместите от стая в стая, където се нуждаете от коригиране на стайната температура. Тези климатици са идеални, ако в жилище под наем, но трябва да помните, че те не са толкова ефективни, колкото други видове климатици.

Климатици за прозорци – това са климатици, които са инсталирани за отваряне на прозорец и те са страхотни за спални. В случай, че площта ви не е голяма, то нуждата от охлаждане също няма да е голяма. Недостатък на тези климатици е, че могат да бъдат по-шумни от другите видове.

Split системи – те се наричат сплит системи, защото имат два основни компонента – Агрегатът на стена, която е инсталирана на закрито и на кондензаторни агрегати, които се намират на открито. Те са страхотни за охлаждане на открити площи в строеж и са доста ефективни за изпълнение. Въпреки това, ще имате нужда от мотриси, ако имате намерение да охладите цялата къща. Те се предлагат като „обратен цикъл“ от единици, което означава, че могат да отоплява дома през зимата, както и да го охладят през лятото.

Канални климатици – това е най-скъпия вариант за климатик, но това е един от най-добрите начини да се охлади цялата къща. Канални климатици се предлага и като обратен цикъл, така че имате опции за отопление през зимата.

Климатици цени и модели може да разгледате и в онлайн магазините.