Skip to content

Ергономия на пространството

Ергономия на пространството: как да направим жилището възможно най-удобно!

Вероятно всеки иска да организира своето жизнено пространство. Визията как трябва да изглежда нашия апартамент или къща, зависи много от вкуса. Някой харесват ретро стила, а някой предпочитат хай-тек.

Едни обичат скъпи неща и известни марки, докато други са по-близо до минимализма. За вкусовете, както се казва, не спорете. Но всички, може би, ще се съгласят, че нашето жилище трябва да бъде естетично, удобно и безопасно. Тук, от полза могат да са услуги с товарачи и транспорт с камиони, които може да поъчате на адрес: https://www.chistachi.bg.

Ергономията на пространството ще ни помогне да постигнем това.

С Чистачи.БГ ще може да реализирате много свои проекти. Достатъчно е да започнете с разчистване на терените от всичко старо и излишно.

Какво е космическа ергономия

Ергономията е наука, която изучава как хората взаимодействат със своята среда. Една от целите му е да дава препоръки относно организацията на комфортна среда на човек и да повишава ефективността на взаимодействието си с него.

Има пет принципа, които изграждат основите на космическата ергономия:

ефективност;

удобство;

сигурност;

лекота на използване;

естетика.

Ергономията се основава на цял комплекс от науки, предмет на изследване, на които е човекът, неговата анатомия и психология. От една страна, обективната среда около човек трябва да бъде удобна за живот, удобна и безопасна, а от друга страна, всяка от нейните детайли трябва да удовлетворява естетическите чувства на собственика. Например. днес в Европа е популярен „функционалният минимализъм“ – стил, който включва използването само на най-необходимите предмети в интериора.

Такъв може да постигнете, когато започнете с БЕЗПЛАТНО изхвърляне на стари мебели в столицата.