Skip to content

Ето, как да поддържате своята мултимедия за кола

За да имате най-качествените звукови ефекти по време на шофиране, всичко, което трябва да направите, е да инсталирате качествени високоговорители в колата си. Тези високоговорители трябва да са добре поддържани и да предотвратяват всякакви щети по време на изкачванията и слизания по пътя.

С правилна поддръжка и грижи, високоговорителите могат да осигурят най-доброто качество на звуковите ефекти и то за дълго време. В тази статия ще ви дадем някои съвети, които да ви помогнат да поддържате своята мултимедия за кола.

Съвет номер 1. Настроите вашите говорители

Много е важно вашата аудио система да е инсталирана внимателно в колата. Предвидете, че настройката на окабеляването обикновено е трудната част от процеса на инсталиране и влияе, върху работата на високоговорителите. Уверете се, че системата е включена внимателно и свързана към правилните портове, за да предотвратите повреда в системата.

Съвет номер 2: Избягвайте магнитни източници

Уверете се, че държите вашата мултимедия за кола, далеч от магнитния източник. Това е важно, защото магнитното поле може да повреди вградения електромагнит. Освен това не поставяйте високоговорителите си на метално място, тъй като то става благоприятно за магнитното поле. Препоръчително е да поставите високоговорителите си върху немагнитна или дървена кутия.

Съвет номер 3: Пазете говорителите чисти

Препоръчително е да поддържате своята аудио система чиста и редовно. Това е важно, защото прахът може да повлияе на работата на вашите високоговорители и да не може да осигури качествен звук. Може да проверите процедурата за почистване, препоръчана от производителя. Може да използвате автомобилна прахосмукачка за почистване на прах. Препоръчително е, да не използвате течен почистващ препарат, тъй като може да повреди усилвателя на аудио системата.

Съвет номер 4: Пазете системата от повреди

Работата на аудио системата също може да бъде повлияна от статичното електричество, което се получава при докосване на високоговорителите с ръцете ни. Също така дръжте високоговорителите си далеч от излагане на пряка слънчева светлина. Високоговорителите в аудио системата имат вградени вентилационни отвори, които не трябва да се запушват. Тези вентилационни отвори играят жизненоважна роля за увеличаване на живота на аудио системата.

Съвет номер 5: Уверете се, че имате добра връзка за захранване

Поради непрекъснатото движение и вибрации на автомобила, към захранващите кабели протича голям ток. В резултат на това се препоръчва от време на време да проверявате вашите заземяващи връзки, за да сте сигурни, че не се смесват и корозират. Същият принцип се прилага за батерията и захранващ терминал, който с всяко разпределение в захранващите кабели, може да повлияе на качеството на звука. Уверете се, че има плавен поток, ако искате да се наслаждавате на музика, без никакви прекъсвания.

Съвет номер 6: Избягвайте повреди в системата

Изкривяването е най-големият фактор, който може да намали живота на усилвателя и да убие цялата мултимедия на вашия автомобил. Усилвателя трябва да съответства на изходното ниво на устройството. Намалете звука, ако чуете изкривяване в качеството на звука. Ако се нуждаете от по-голям звук, тогава ви трябва повече мощност, отколкото високо усилване на усилвател. И така, докосването на копчето за усилване отново и отново, няма да направи звука по-силен.

Най-важния момент, който може да удължи живота на вашата мултимедия на кола сте самите вие, като човек, който я използва. Когато признавате ограниченията на вашата аудио система, правите чисти и здрави захранващи връзки и се грижете правилно за вашите високоговорители, то вашата мултимедия за кола ще ви впечатлява с години.

Източник: bgauto.eu