Skip to content

Идеи да обновите стаите с изхвърляне на стара мебел

Ако искате промяна в жилището. Ако са ви омръзнали малките пространства и претоварения интериор, то значи е време да помислите за ре фреш на жилищния терен.

Предлагаме ви няколко идеи да обновите стаите с изхвърляне на старата мебел. С любезното съдействие на obshtini.com това може да стане лесно и безпроблемно.

Дизайн на спалня

За да оптимизирате интериора на старата спалня е добре да помислите за изхвърляне на някои стари неща. Ако не всички мебели, то поне, излишното.

Ако не само почивате в спалнята, но и работите, може да използвате старинен екран или дял, за да нарисувате официална граница. Особено подходящо ще изглежда в интериора и стила на модерното или бохо. Ако не искате да разделите помещението на части, използвайте плавни цветни преходи. С поразителното разграничаване на зони, може да се опитате да балансирате работната част, като я декорирате с помощта на подобни декоративни елементи. Така например може да изберете маса, направена от същия тип дърво като пиедесталите и др. Спалнята не губи от симетричното разположение на интериора, изглежда уютно и стилно.

Кухня

В присъствието на голяма площ може да опитате местоположението в кръг с центъра под формата на бар. В просторната кухня може да си направите и кът за сядане с компактен диван.

Но най-често стаята, за която говорим, е малка, така че трябва да използвате стандартната версия. Някои мебели се поставят около и срещу стената, а в средата на стаята е маса за хранене, поставена в средата, до прозореца или в ъгъла. Между другото, за това как да изберете, вече ще се ориентирате по размерите на стаята и това, което ви допада.

Разположение на мебелите в кухнята

Поставянето на мебели е деликатен въпрос. Неправилното планиране може да направи една малка стая още по-малка, подчертавайки нейните недостатъци и непропорционалното разположение на вътрешните елементи. Още веднъж ще ви напомня за три важни “неща”:

Не претоварвайте, не оставяйте празни места, не забравяйте за зонирането.

Както и за хармонията – не само в стилове и цветове, но и в подреждането на дивани, фотьойли и маси.

За изхвърляне и извозване на мебели в Столична община, обърнете се към специализирани екипи.