Skip to content

Интериор за мързеливи хора: планирано почистване … с дизайнер!

Ние всички обичаме чистотата и реда в къщата, но да излезем извън рамките на допустимото е почти невъзможно. Ето защо, за да се гарантира, че процесът на почистване не е твърде чест и досаден, трябва да мислите за това предварително – дори на етапа на проект. Как да направим бъдещото почистване лесно, нека научим сега:

Топ няколко съвета за това как да получите интериор, който е лесен за почистване, като използвате правилния избор на довършителни материали и мебели.

Ако пък се нуждаете от сезонно почистване, почистване след ремонт или почистване на мазета и тавани, то не забравяйте да повикате екипите на depo.bg.

Избор на подова настилка

Всеки под реагира по различен начин на мръсотията – в зависимост от това за коя стая говорим.

Да започнем от входа на коридора. Това е най-податливи на замърсяване, и следователно правилния избор е балатум, гумиран мат на входа или теракот. Но постелката трябва да бъде правилна, с гумена подложка, която не се плъзга по плочката, и с къса влагопоглъщаща четина. Почистването на такъв килим е много просто, както с обикновена прахосмукачка, така и в перална машина.

От другата страна на вратата е необходим друг, по-твърд кокосов или PVC мат: изтриването на краката, преди влизане в къщата е полезен и правилен навик.

При избора на подова настилка, независимо дали е плочка, ламинат, паркет, отдайте предпочитание на материал без изразени жлебове и вдлъбнатини на повърхността.

Факт е, че с течение на времето ще бъде по-трудно да се отстрани замърсяването от такова покритие. С нея ще може да се справите само благодарение на четките, а всички дървесни покрития ще са ви благодарни за това.

Същото се отнася и за плочката, и колкото по-голям е нейният формат, толкова по-лесно е грижата и по-малко замърсената територия ще ви очаква. Пароочистителят, благодарение, на който лесно може да откажете домакинските химикали, ще се превърне в идеален помощник в почистването. Той ще се справи както с шевове, така и с плочки, както и с плотовете.

Основните колектори за прах и мръсотия са килимите. Няма идеални килими за почистване, но все пак е по-добре да ги изберете с най-кратките купчини и чести мотиви, а ако може, подменете ги с малки килими, които лесно могат да се мият в пералня.

Чистотата в кухнята

Най-агресивната среда е в кухнята, затова изберете материалите, които са най-лесни за почистване, а това е акрил или агломерат вместо плоскости от дървесни частици (особено при тъмни нюанси), тъй като всички отпечатъци и петна от ястия са видими върху ПДЧ.

Независимо от вашия избор – стъклени или керамични плочки – перфектно се съчетават с всички видове почистване. Избирайки повърхност с пъстра и често повтаряща се шарка, може значително да намалите честотата на почистване, отвличайки вниманието от неидеалната повърхност.

Ако може да си позволите, изберете вграденото оборудване, като по този начин избягвате пукнатините, в които най-често се натрупва мазнина.

Така спазвайки тези лесни на пръв поглед правила може да постигнете една значително хигиенична среда в дома. Така вашата кухня може да изглежда стилна и добре организирана.