Skip to content

Каква е вашата спалня – научете за изхвърляне на стари мебели

Покажи ми спалнята си и ще ти кажа кой си”…

Така можем да перифразираме поговорката: „Кажи ми кой е твоят приятел и аз ще ти кажа кой си“. Спалнята е нашето лично пространство. Ние се стремим да го обзаведем с комфорт и удобство за себе си, подреждайки нещата точно, както душата иска. Въпреки това, невинаги е възможно да се поддържа ред в спалнята. Тогава на помощ идват услугите изхвърляне на стари мебели.

Какво е това – мързел и има ли, нещо като импулс на душата? Съществуват три вида отношение към ситуацията в собствената ви стая. От тях може да кажете с пълна увереност, какъв човек живее там.

1-ви тип – „артистичен безпорядък“

Артистичната бъркотия е типична за някои хора. Такива хора вярват, че редът е относително нещо, така че не се стремят да го поддържат в спалнята си. Те имат странно, на пръв поглед, отношение към обстановката в спалнята – общите „правила“ са объркващи и само собственият им глас казва, какви неща и как най-добре да ги подредят.

Стаята им е купчина от различни предмети, но в нея те се чувстват страхотно. Предметите, разпръснати из стаята, не привличат вниманието, докато някой от тях не стане необходим. Виждайки любимия си ментов пуловер, собственикът на такава стая може да помисли за почистване, но това ще остане само в мечтите и грандиозните планове. Всичко ще бъде ограничено до дълги философски дискусии за творческия безпорядък и в крайна сметка, човекът ще стигне до извода, че нищо не трябва да се променя. Напразно – защото стаята му казва това!

2-ри тип – „между два огъня“

Тук става дума за спалня с елементи на разстройство, Този тип е междинен между хаоса и идеалния ред. Обикновено най-често срещаните. Това е примерна спалня с елементи на някакъв безпорядък – може да бъде рафт в килера, пълен с дреболии, или куп меки играчки на фона на строг диван. Невъзможно е да се каже със сигурност за такива хора, дали са идеалисти или мърлячи. Това е един вид „смесен“ тип. Някои предмети понякога се задържат на неподходящи места по-дълго, отколкото трябва. Но ако това притеснява собственика на стаята, той подрежда нещата за няколко минути и стаята продължава да радва окото още повече. А малките „острови на хаоса“ придават на спалнята някакъв чар.

3-ти вид – поръчка по образец

Вече си идваме на думата – перфектен ред. В спалнята на такъв човек, както и в бизнеса е царството на чистота и реда. Всички неща са там, където трябва да са. Стига се, дори до известен фанатизъм – книгите могат да бъдат подредени строго в ред, а възглавницата може да лежи под определен ъгъл, върху леглото. И не дай Боже да нарушите този установен ред!

Собственикът на такава стая ще се почувства неудобно, ще се разтревожи и веднага ще започне да привежда всички неща в „правилна форма“. Редът за такъв човек е състояние на духа. Може да изглежда невероятно, но такива хора се чувстват свободни, когато съзерцават идеалното разположение на нещата и строгостта в спалнята си. В такава стая е почти невъзможно да се намери нещо, което да не отговаря на цялостната хармония. Идеалистът прави пренареждания от време на време, но стаята все си остава „образцова“.

Източник: KOSTOVI.BG