Skip to content

Как да поддържаме мека мебел

Как да поддържаме мека мебел, когато домашните любимци са у дома: съвети за защита и почистване?

Обикновено избираме диван или друг елемент от мека мебел в зависимост от интериора и оформлението на стаята. Ако обаче имате домашни любимци, основното е да изберете материала за тапицерия. Нашите животни не нарочно, но все пак могат да развалят естетическия вид на мебелите, оставяйки топки коса, следи от нокти и зъби.

В тази статия ще научите за фирма по изхвърляне на мебели с почистване на отпадъци.

Тапицерия

Ако вашият домашен любимец е котка, значи имате два проблема – коса и нокти. Когато избирате плат за мека мебел, трябва да имате предвид.

Това да предпазите възможно най-много дивана, може:

Използвайте антистатик. Антистатичните мебели ще намалят сцеплението с тъканта.

Изберете тапицерия, която не улавя козина. Разбира се, най-добрият вариант, срещу косми и козина би била кожа или нейните изкуствени аналози, но не забравяйте за острите нокти на домашния любимец, които за кратко време ще съсипят такава тапицерия.

Изберете материи за мебели, които са възможно най-близки до цвета на вашето животно. Космите и козината, разбира се, ще се прилепнат, но ще са твърде забележими.

Препоръчваме следните тъкани за тапицерия:

Велур, особено с покритие против нокти. Дългата купчина предотвратява появата на улики.

В салоните за мебели можете да намерите дивани с такова покритие.

Велурът е устойчив и гъвкав материал, който запазва първоначалния си вид за дълго време.

Ако вашият домашен любимец е куче, тогава в допълнение към космите и ноктите се добавят зъби. Всички знаем как кучетата обичат да дъвчат нещо. Най-вероятно подлакътниците и краката на дивана ще страдат, така че е по-добре да се даде предпочитание на модели, без дървени повърхности. Дивани с напълно мека тапицерия и хромирани крака ще ви издържат много по-дълго. Говорейки за тапицерия, това е велур и шенила.

Вижте тук за Цени за почистване на жилища – 089 500 5000.