Skip to content

Кухня в еко стил

Днес въпросът за опазването на околната среда е много наболял, затова все повече хора се опитват да променят начина си на живот, за да допринесат за опазването на ресурсите на нашата планета. Всяка домакиня може да увеличи донесените ползи и да намали нанесената вреда. Нека да разберем как…

Еко стил вече е толкова популярен, че не можем да го пренебрегнем. Това не е просто декор стил, а начин на живот. В началото на статията ще ви кажем как наистина да направите кухня в еко-стил , което намалява вредите, нанесени на природата, а в края ще се справим с елементите на декора и интериора в еко-стил. Когато имате нужда от съдействие, Фирма за извозване на стари мебели Пловдив са насреща.

Възобновяем дървен материал

Ако искате да намалите своя екологичен отпечатък, възобновяемият материал от дърво е чудесна помощ. Не забравяйте да попитате във фирмата Chistachi.bg, която ще бъде ваш помощник в изнасянето на стари на мебели, относно наличието на сертификат FSC. Какъв вид сертификат е това? Това показва не само, че не се изсичат дървета, но и възстановява гората, засаждайки нови.

Рециклируеми материали

Използването на материали, които могат да бъдат рециклирани, безспорно спомага за опазването на природата. Например стъклото и неръждаемата стомана са много рециклируеми, така че те са идеални за вашата еко кухня.

Консумирана мощност

Намаляването на консумацията на енергия е от полза не само за околната среда, но и за вашия бюджет. Разбира се, трябва да изключите осветлението в кухнята, ако не го използвате, но има по-фини трикове, за да спестите. Например, изключване на електрически уреди от мрежата, когато нямате нужда от тях. Факт е, че на много устройства има горящи светлини или електронни часовници, които консумират електричество. Също така, ако е възможно, не можете да използвате общото осветление, като използвате само прожектори. Закупуването на енергоспестяващи крушки и технологиите за опазване на околната среда е чудесно решение.

Перилни препарати

Малцина знаят за опасностите от перилните препарати. Те не само могат да навредят на тялото, защото химията е химия, те също замърсяват природата. Детергентите от канализацията се изпращат директно в подземните води, а от тях – във водните обекти.

Как да намалим нанесената вреда?

Разбира се, струва си да намалите количеството на използвания препарат. Често, както в рекламата, е достатъчна само една капка. Сода, горчица на прах, лимонена киселина, оцет или сапун за пране също могат да заменят почистващите препарати. Трябва да се отбележи, че алтернативните перилни препарати ще спестят пари от вашия бюджет. Понякога е достатъчно просто да изплакнете съдовете с топла вода.

Вода

Безспорно кухнята е място, където използваме голямо количество вода. Пестете този ресурс. Изключете водата, когато не я използвате, включете само най-заредената миялна машина и проверете състоянието на ВиК. Тези прости действия ще допринесат за опазването на водните ресурси.