Skip to content

Къща в еко-стил

Три последователни години, еко-стилът се държа към планирането и идеите на интериорният дизайн. За еко стилът не е характерна само декорация на помещения и аранжиране с мебели, но също така и интериорен дизайн. Този декор и осветление, както и други подробности, позволяват да се създаде удобна и красива къща.

Ето и как да направите къща в еко-стил, започнете с избора на фирми с услуги:

DEPO.BG – за извозване на стари мебели;

EVRO5.COM – почистване на дворове;

EVROSONDA.COM – сондажи и вода за сондиране.

Еко стилът е изобретен за жителите на градовете, които целят да избягат от негативността и стреса. Ключовата идея на еко-къщите е почистване на помещенията. Еко къщите лесно са приятни и в тях лесно се живее, атмосферата не е вредна за здравето, помага за развитието на възприятие на околната среда.

Подредбата

Стените и подовете в къщата трябва да бъдат екологични с покритие на текстури и материали възможно най-близо до естествената среда.  По-добре, ако това условие бъде изпълнен с материали от дърво, камък или някои имитации на естествени материи. Някои от апартаментите обзаведени в еко-стил притежават вертикално озеленяване по стените. Все пак, това не е най-доброто решение, тъй като създаването на шедьовъра изисква да се похарчи значителна сума, а това гарантира, че къщата е чиста.

Настилките в еко къща трябва да са такива, че собственици и гости да не се страхуват да ходят боси, така че покритието се избира винаги са положителни елементи, предимно дърво. Таваните трябва да са без сложни конструкции и да могат да бъдат боядисани с бяла боя.

Осветлението в еко-къща

Специално внимание при проектиране на интериора в еко къща трябва да се обърне на осветлението. Всяка стая трябва да бъде осветена с естествена светлина. Не е уместно да се поставят тромави полилеи. Добра идея е да се заложи на естествена дневна светлина – най-доброто решение за проектиране.

Мебели

Съхранявайте вашия комфортен и последователна еко стил в дома. Опитайте се да отстраните всички излишни мебели, изнесете от стаята, само това, което е наистина необходимо. Желателно е всички мебели в къщата да са поставени в прост, но строг ред. В някои случаи, дизайнерите препоръчват да се включат в интериора мебели от ратан или едно дърво. Така се аранжират и много стелажи.

Какъв цвят да изберем?

Разбира се, само с естествени цветове и нюанси може да се постигне еко интериора на дома. Предимство се дава на зелен и кафяв цвят, но също така това позволява на комбинацията от светло дърво, тревисто, бамбук и пясъчни нюанси да се прелива в идеалната композиция. Можете да експериментирате с цветовата схема.

Аксесоари и декор

Еко домът и аксесоарите трябва да присъстват в умела комбинация. Нека растенията бъдат поставени в красиви вази. Подходящ за декорация на дома кошници, сандъци, керамични и стъклени изделия, бельо и памучен текстил с флорални щампи и модели.