Skip to content

Любопитно от света на тениса – Роджър Ферер

В историята на тениса е имало множество съдебни играчи, специалисти и запомнящи се представяния на корта. Сред зрелищните изпълнения и имена в спорта тенис на корт се нарежда името на Роджър Федерер. Роден на 8 август 1981 г. той е един от най-великите тенисисти на всички времена. Кариерата си на тенисист започва на  6 годишна възраст.

Той печели 17 титли от Големия шлем, като се измъкна от държаното преди рекорд на 14 от Пийт Сампрас. Роджър Федерер държи рекорд за най-много познат мъжки позиции в Уимбълдън. Рекордьор е и за ерата на мъжки US Open титли, като представянията му са в пет от тях. Федерер държи рекорда за най-много последователни US Open и спечелване на Australian Open през 2010 г., той става единственият мъжки играч, който печели три различни турнира от Големия шлем за четири пъти по-малко време.

Федерер сключва договор с Nike за обувки и облекла. Интересни модели Мъжки маратонки HEAD Sprint Pro Clay WHBK може да разгледате и в онлайн магазините. Върху дрехите му има герб на тенис ракети. Nike го е проектирал лично за него и разполага с уникално лого на R и F заедно.

 Любопитни факти от живота и кариерата на великия тенисист Ето още Роджър Федерер:

Роджър е вегетарианец – когато е само 13 години, издържа успешно изпита за „Тенис “ и една година по-късно, се интересува от вегетарианска храна. До 14-годишна възраст Роджър е абсолютен вегетарианец.

Роджър е против равно заплащане на жените играчи на тенис – Роджър Федерер е противник на всяко едно равенство. Според него размерът на времето мъжете играчи прекарват повече време в практика и отдаденост за спорта, а това никога не може да се сравни с времето отделяно от жени тенисисти.

Федерер 7 – ма най-известна фигура на Швейцария – той се нарежда сред имената на други световни играчи като Том Дик Хари, френската певица Бастиан Бейкар и други.

Семейство и деца – Федерер се ожени за бившата тенисистка Мирка Вавринец. Те се срещнаха през 2002 г., докато се конкурират на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година. Женят се през 2009 г., в компанията на близки приятели и семейството, на 23 юли 2009 г., стават родители на близначките Майла Роуз и Шарлийн Рива.

Роджър Федерер във фондации – през 2003 г. бива създадена „Роджър Федерер фондация“. Нейната мисия е да помага на деца в Южна Африка, като осигурява на храна, подслон и други основни неща за живот. Федерер е посланик на марката за УНИЦЕФ и в момента работи с правителството на Хаити за осигуряване на вода и санитарни съоръжения. Той има двойно гражданство на Швейцария и Южна Африка.

Голямата страст на Роджър е към плуването и къщите – Федерер притежава къщи и луксозни мезонети и вили в Дубай, Swiss Село Valbella и в Wollerau, южно от Цюрих. Той е талантлив плувец и голямата му страст са водните спортове. Прекарва време с децата си, далеч от натоварения си график, при всяка възможност. Той обича бързи автомобили, а любимата му марка е автомобил Mercedes-Benz. Харесва да почива в родната си страна и около швейцарските Алпи. Не по-малко често посещава Малдивите и обича лошото време там. Практикува Яхтинг във Франция със семейството си.

За почитателите на тенис играта, чудесно моделите на HEAD Graphene XT Speed Rev Pro Тенис ракета.