Skip to content

МЕБЕЛИТЕ – ОТВЪТРЕ ИЛИ ОТВЪН?

Когато избиратe кухня може да сте изправени пред въпроса как да разпределят по-добре пространството. Било то общото помещение на кухнята или вътрешния капацитети. Междувременно да разрешите този въпрос не е толкова трудно, основното е да подходите разумно към въпроса и да вземете съветите на специалистите на hamalski.com.

Често хората се чудят къде и как да разпределят кухненските шкафове, да оставят чиниите, които се поставят в кухнята отвън, или да ги поставят вътре в някой шкаф или чекмедже.

И накрая, важен въпрос остава и хладилника. Дали да го оставете в кухнята, дали да го вътре или да го изнесете в коридора, за да не заема допълнително място? В тези случаи трябва да гледате всеки път поотделно. Оценете възможностите на вашата кухня: колко полезно пространство ви е необходимо, колко искате да оставите свободно място? Ако размерите на вашата кухня позволяват, по-добре е хладилникът да бъде вграден – той е красив и удобен, той не заема допълнително място и не създава неудобства, не се блъска или удари в остри ъгли. Ако размерът на кухнята не позволява, хладилникът може да бъде оставен в коридора. Няколко допълнителни метра в пазаруването на хранителни стоки няма да играят излишна роля и може да освободите повече свободно място специално в кухнята.

Същото се отнася и за съдове и домакински прибори. Ако кухнята е достатъчно просторна, може да поставите чиниите отвън, можете да направите и отворени рафтове и чекмеджета. Трябва обаче да се има предвид, че такива рафтове трябва да се следят своевременно, да се докосват без много усилия и да не се оставят без надзор. Такива рафтове са подходящи в семейства, в които една двойка живее без деца или децата са възрастни. Ако сте готови да отделите достатъчно време за вашата кухня, тогава отворените рафтове могат да бъдат най-доброто решение. Удобно ще е да вземете чинии от тях и лесни за употреба. Ако семейството има малки деца, тогава си струва да се даде предпочитание на затворени шкафове, така децата няма случайно да пипат в тях, да забравят играчките си или да има риск да не се наранят от незатворените им врати и чекмеджета.

Интересно решение може да бъде кухнята да се отдели от хола, ако оформлението на хола позволява. По този начин вие поставяте всички кухненски мебели вътре в една кухня и давате пространството на друга стая на място за обяд. Тази опция е подходяща за просторен апартамент, в който живее голямо семейство.

Повече за услугите на екипи по Братан предлага изгодни цени за изхвърляне на стари мебели и боклуци.