Skip to content

Оптимизация на търсачките – всичко е в писане на текстове

Добрият дизайн може да работи в плюс за постигане целите на сео оптимизацията, но за търсещите паяци и това, колко бързо се зареждат страниците, значение оказват текстовете.

За да оптимизирате сайта, първо трябва да погледнете мета таговете – заглавия, описания и ключови думи. Всички тези думи изискват внимателен подбор, съветват ни от eXtremeSEO. Освен това вижте какво виждате на главната страница на сайта? Отново думи. Тези думи, за разлика от заглавията, описанията и ключовите думи са написани както за търсачките, така и за посетителите на сайта и потенциалните клиенти.

Търсачките обичат думи!

Като се има предвид всичко това, можете да направите извода, че всичко, което ви е необходимо за оптимизиране на търсачките е внимателно избрани и измислени думи – фрази, ключови думи, мета таговете и основния текст на сайта.

Всичко това трябва да изясни какво продавате и къде продавате. Основните принципи на маркетинга са:

а) описание на стоките;

б) предимства на продукта;

в) район на продажби.

Това, което не е необходимо е да публикувате на сайта, информация за вашия продукт. Вашият потенциален клиент има достатъчно вяра, за да определи дали даден продукт е подходящ за него или не. Излишно е да казваме, например, че се губи много ценно време за рекламните текстове, а краткотрайността и яснотата са двете най-важни характеристики.

И така, как да избирате всички тези ключови фрази и ключови думи? Първо, можете да закупите софтуер, който генерира мета маркери за SEO кампанията на сайта. Това е разумно, защото има толкова много добри програми, които улесняват живота. От друга страна, може да изберете път, който е по-удачен от гледна точка на резултата.

Не става дума за плагиатство. В крайна сметка няма да е кражба, ако разгледате отблизо литературните идеи на някого и ги адаптирате към вашите нужди. Защо не проучим какво са направили конкуренти преди формулирането на техните ключови фрази и ключови думи в хода на SEO кампанията? В този случай имаме предвид сериозните конкуренти, които заемат позиции в търсачки по ключови думи и по конкретна област на дейност, тези които явно са си правили seo оптимизация.

Ако тези трикове ви притесняват, може да се успокоите от мисълта, че авторите на текстовете на най-популярните сайтове са взели някой друг.

И сега се насочваме към най-важното нещо.

Вече решихме, че сайтът остава или изчезва от резултатите от търсенето в зависимост от качеството на ключовите думи. Следователно оценката на качеството се дава от алгоритмите за търсене. И това е нормално, само се адаптираме към търсачките и не се опитваме да получим Нобеловата награда.

Ако искате да оптимизирате сайт, на главната страница, в който няма текстове, просто го напишете и публикувайте на сайта. Ще получите резултати след няколко дни, защото преди това сайтът едва ли беше индексиран.

В крайна сметка, SEO оптимизацията на търсачките е свързана с писането на текстове. Нир от eXtremeSEO имаме най-добрите копирайтъри и сео специалисти. Не се колебайте да ни се обадите!