Skip to content

Отстраняване на строителни отпадъци от апартамент след ремонт

Обемът на строителните отпадъци, генерирани след ремонта в апартамента, е много голям. Дори и с проста смяна на прозорците, може да останат торби смет за боклука. Добре е, ако фирмата за инсталиране на прозорци сама се заеме с проблем с износа на формования материал. Но по-често такива фирми не се натоварват с ненужни проблеми.Подмяната на тръби от метал към пластмаса е друг пример за операция, която причинява образуването на боклук. И подмяната на вратите с инсталирането на нови врати и демонтирането на старите? Подобно на други ремонти като ремонт на баня и тоалетна с подмяна на тръби, канализация, водопровод изискват вашето внимание. Ако не по време на самия процес, то поне на края му, когато става дума за голямото почистване.

Тук насреща се явяват услугите на kamion.bg.

Те събират и изнасят стари рамки, врати, счупени тухли, останки от счупени прегради, торби с цимент и сухи смеси, кутии за боя, стари четки, остатъци от пластмасово фолио, остатъци от стари тапети и много други. Все строителен боклук. Те предлагат и почистване на мазета и тавани.

Ако не вземете строителни отпадъци, съответните организации ще ви наложат административни наказания – глоба. Хвърляйки ги в боклука, където се натрупват битови отпадъци, законите са забранени. А фактът, че изхвърлените отпадъци от строителни отпадъци се изхвърлят, увеличава замърсяването на сметищата, същото означава много. Харесва ли ви, ако децата ви намерят място за игра сред купчина изхвърлени боклуци?

Гледайки купчините боклуци, които се образуват, вие се удивлявате как всичко се побира в апартамента, преди да го изпратите в подобаваща форма на депото. Обемът на обезвреждане на отпадъци е голям, подгответе се за това, когато планирате сами процеса на ремонта. Това е много по-удобно, защото можете да преговаряте за отстъпки. И не забравяйте да изберете надеждни, просторни и трайни чанти за събиране на отпадъци.

Може да започнете ремонт, без да мислите за събиране на боклука. Апартаментът не изглежда толкова затрупана за вас? Мислите си: “Апартаментът не е строителен обект!” Смятате, че е нерентабилно да поръчате отпадъци предварително, апартаментът изглежда просторен – в този случай, няколко торби за боклук ще изчакат, докато имате възможност да ги закарате на сметището?

Ако предвиждате износа на боклука навреме, жилищата няма да се превърнат в огнище на мръсотия и ще спестите пари. В крайна сметка, ако все още се уморявате да живеете сред торби за боклук и искате да ги извадите веднага, ще трябва да платите и това.

Планирайте живота си. И ако в това отношение има и един елемент за ремонт, предвидете си фирма, която ще отведе всички отпадъци на депо. Уверете се, че предприятието има лиценз, разполага с необходимото оборудване за тези фирми и притежава необходимия транспорт.