Skip to content

Правилата в избора на маркови часовници

Casio, Daniel Wellington, Emporio Armani, Diesel, Michael Kors, Hugo Boss, Skagen, Tommy Hilfiger,Fossil. са имена, обединени от синоним на съвършенство и качество. Днес те продължават да очароват потребителите по всички географски ширини на планетата.

Марковите часовници са не само аксесоар, а автентични елементи на стил, вкус и отношение на човек към живота. Те обаче имат своите имитации. Ето защо, е важно да знаете как да избирате маркови часовници и кои са по-добри за купуване? Какви са параметрите в избор на добра марка, какво да търсите, какво да обмисляте?

В крайна сметка, часовникът не е само устройство за определяне на времето или модерен аксесоар, но и скъпо бижу. За мъжете този атрибут е показател за социален статус и престиж. Затова трябва да се избере много внимателно. Висококачествените луксозни часовници са добър подарък за мъж или жена, независимо от датата или повода на събитието.

Сега екипът на магазин за часовници Timebox.bg ще се постарае да ви помогне с най-правилните съвети в подбора.

Как да изберем часовник: какво да търсим

Почти невъзможно е да се класифицира часовникът, предвид многото характеристики, които отличават всеки модел. Такива са:

Форма: представлява циферблат, който може да бъде, както кръгъл, така и квадратен, многоъгълен.

Дебелина и размери: биват плоски, извити, широки.

Циферблат: може да е с римски цифри или обикновен (арабски) или под формата на прорези. Пълно набиране или частично, със или без хронометър.

Материалът, участващ в направата им, може да е различен. Най-често използваните са стомана, злато, керамика, титан, алуминий.

Механизъм: биват три вида механичен, кварцов или електронен.

Каишка: тя може да е от кожа, метал или гума/силикон.

Има и продукти с допълнителни функции, например хронограф, индикатор на резервната мощност и заряд на батерията, вечния календар, обратeн таймер и др.

За да изберете правилния часовник, е важно да разгледате четирите основни неща:

Лични вкусове на този, за когото е предназначен;

Преобладаващият стил на човека;

Човешките нужди (сфера на дейност, в която ще се носи);

Цената, която сте готови да платите за продукта.

 

Вземете под внимание вкусовете на получателя

Ако часовникът е планиран за подарък, тогава разнообразие от модели може да изглежда безкрайно. Но тук не трябва да се страхувате да експериментирате, особено когато искате подарък, който да предложи радикална промяна в стила. Бъдете сигурни: добрият избор, който отразява вашето внимание, ще бъде оценен от любимия човек. Избирайки дамски часовници от Timebox.bg със сигурност няма да сгрешите в подбора.

За да е коректен и успешен изборът, той трябва да отразява духа и характера на човека, който ще го носи. И за това се препоръчва да разберете вкуса на бъдещия му получател.

Изберете, според стила на облеклото

Как да изберем маркови часовници, ще ви подскаже стила на човека, за когото го планирате. Ако притежателят на подаръка, има модерен гардероб, тогава изборът на модел трябва да се сведе само до оригиналните часовници. Те ще подчертаят по-добре характерът на човека.

За офис е по-добре да предпочитате класически часовник с метална гривна или кожена каишка. Перфектно съчетан с комфорта и удобството на офис оборудването.

Младежката версия на този аксесоар може да бъде евтина, но трябва да е достатъчно силна. За тийнейджъри подхождат дигитални часовници с модерен дизайн, а също могат да се намерят и много сред моделите маркови часовници.

Важно е, да не забравяме за удобството: продуктът трябва да съответства на размера на китката, а каишката не трябва да бъде пречка за свободата на движение. Само тогава човек ще изпита естествеността и удовлетворението от носенето на часовник!

Кварцовите часовници са по-точни (точност с плюс, минус 20 секунди в месеца). Те са по-малко податливи на удари, евтини за поддръжка, много удобни за използване. Тук само трябва да смените батерията навреме. В сравнение с тях механичните часовници имат по-голям експлоатационен живот.

Часовниците с механизъм, преобразуващи светлината в енергия, могат да се управляват, както от слънчева светлина, така и изкуствено.

Часовниците с пружинен механизъм трябва да се навиват веднъж на ден. В тях пружината се върти и целият механизъм работи. По-модерната версия на механичните часовници се свежда до автоматична намотка. Тази версия, обаче е по-малко точна от предшественичката си.

Електронните часовници работят на база генератор, който преобразува сигнала и променя това на дисплея.

Сами виждате, че критериите за подбор на маркови часовници са много. Знаейки някои от тези правила в подбора, винаги ще може да изберете най-подходящия часовник за подарък или за себе си. И помнете:

Часовниците трябва да се купуват в специализирани онлайн магазин www.timebox.bg. Не трябва да преследвате ниската цена, когато става въпрос за качество. Все пак да не забравяме и какво казват „евтиното струва двойно по-скъпо“.