Skip to content

Първи помощници за бързо почистване – чистачи.com

Добрата домакиня в кухнята винаги държи ред и чистота. Това разбира се отнема много време и усилия. Съществуват някои проблемни области в кухнята, които трябва да се мият много и дълго време, за да бъдат блестящи. Едно от тези места са стената между плота и шкафа. При готвене тази стена е замърсена, а ако се окачи тапет, трябва да се сменят често. За да се улесни почистването на домакините, са измислени стенни панели, които се наричат ​​кухненска престилка.

Ако имате много захабени мебели, които не могат да бъдат почистени и реформирани, потърсете чистачи.com за изхвърляне.

Материалът, от който са направени стенните панели е стъкло

Такива стъклени престилки се наричат ​​скинали. Като правило, те са ярки, лесно миещи се панели. Стъклените престилки са добри, защото производителите могат да използват всеки модел, който изглежда като снимка по поръчка. Рисуването може да бъде както непрозрачно, така и лъскаво, което се прилага с помощта на филм. Термостабилността и влагоустойчивостта са основните предимства тук. Въпреки това, стъклото е крехък материал и панелът може да се спука, ако се удари. Такъв панел изисква постоянна грижа, тъй като следи от него остават, дори от водни капчици.

MDF и ПДЧ

Дебелината на тези панели варира от 5 до 10 мм. Тези материали са ламинирани отгоре. Цветът съответства на масата. Такива престилки са устойчиви на влага и топлина. Сред ползите са: ниска цена; лесен за инсталиране дори на стени с малки неравности, които се заглаждат от панели; устойчиви на химикали и механични повреди.

Изкуствен камък

Този материал е много по-рядко срещан. На цена е няколко пъти по-скъп от други материали. За да може хардуерът да се впише хармонично във вътрешността на кухнята, желателно е работният плот да бъде направен от него. Изкуственият камък е добър, защото е лесно възстановен и най-устойчив на влага.

Плочка

Това е един от най-често използваните материали за кухненската престилка. Лесно се почиства от мръсотия, трайна. Плочката е за предпочитане пред другите материали, тъй като нейните части са малки и ако са повредени, само част от повърхността трябва да бъде променена. Въпреки това, когато е поставен в кухнята ще има много прах и мръсотия, така че е по-добре да се подготви престилка, преди да инсталирате кухнята. Важно е стените при полагане да са гладки, в противен случай повърхността на престилката ще се извие.

Стенните панели ще придадат специален стил на кухнята и ще помогнат на домакинята бързо да се справи с почистването.

И все пак, ако не сте стигнали до инсталиране на подобни кухненски престилки, то направете почистване и извозване на отпадъци в София от този адрес: https://www.чистачи.com.