Skip to content

Стилистичният дизайн на кухня

Един от важните фактори в дизайна на кухнята е изборът на цветове и стил. Към този въпрос трябва да се подхожда изключително внимателно, защото ситуацията може да оформи настроението.

Цветът е способен да стимулира и да релаксира. Например, в помещение с редовна топлина, трябва да се използват студени тонове: сиво, зелено, синьо. Така, за тъмни пространства, от своя страна, пастелни тонове: лимон, розово, шам-фъстък и кайсия ще са най-приемливи. Цени при поръчка на сметовоз и хамали за извозване стари мебели в София

Как да изберем стила на кухнята?

За да се избере стилът на кухнята, първоначално е необходимо точно да се определят целите и задачите, които тази стая трябва да реши. Така по-специално, какво ще правят собствениците в нея.

В днешно време, кухните са много разнообразни и предоставят много възможности за изпълнение на определени идеи. Сред тях са тези за дизайна на кухненското пространство. Те ще помогнат да направите кухнята оригинална и максимално удобна.

Най-често срещаните се считат за различни посоки в интериора.

Никога не излизайте от стила, който сте избрали. Такава кухня създава усещане за уют и комфорт за своите притежатели. Изглежда най-изгодно от естетическа гледна точка в доста просторни стаи с високи тавани. Този стил е много подходящ за тези, които използват това пространство не само за готвене, но и прекарват доста време в него.

Основната характеристика на тази посока е подчертаната функционалност. В повечето случаи се използва при проектирането на малки кухни. Това се дължи на факта, че този стил предполага, че всичко трябва да бъде разположено „под ръка“.

Що се отнася до цветовата схема, при планирането се дава предпочитание на леки и спокойни тонове, които са в състояние визуално да разширят пространството.

Основните компоненти на тази посока са плетени мебели и цветя, поставени в глинени съдове. Този стил си поставя цел: да направи домакинските уреди незабележими.

Страната включва голям брой функционални иновации, които се използват в съвременността, но въпреки това външният дизайн е ориентиран „античен“.

Този стил е избран от любителите на авангарден дизайн на кухнята. Характерните му са липсата на излишък и наличието на най-модерните домакински уреди.

На въпроса: „Какви са видовете кухни днес?“, веднага отговаряме:

Класически;

Модерни;

Старинни;

Hi-tech.