Skip to content

Съвети да избягвате храненето късно

Докато похапвате след тренировка по време на здравословен начин, то трябва да внимавате с катаболното състояние и поддържане на анаболизма, късно вечер. Дори едната лека закуска никога не може да бъде описана като здравословна, тъй като тя обикновено води до увеличаване на теглото. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да избегнете късните нощни гуляи.

Яжте удовлетворяващо вечеря

Обикновено, закуска в полунощ ще ви се прииска, когато не сте имали удовлетворяваща вечеря. Ако вашата вечеря е бедна на фибри и протеини, може да почувствате остър пристъп на глад в средата на нощта. За да се избегне късна вечерна закуска е важно да изберем форми и цветове на храната, които да направят пълноценна вечерята.

Яжте плодове

Хората обикновено ядат нещо сладко късно през нощта и в крайна сметка нездравословни лакомства, като например шоколад или десерт. Тази високо-калорични храна ви карат да сте жадни през нощта и е здравословен начин. Фибрите в плода и някои листни растения ще създадат усещане за ситост за по-дълго.

Пийте билков чай

Желанието за закуска късно през нощта може да се фиксира чрез пиене на чаша билков чай, като мента, лайка или зелен чай. Билковият чай ​​е добър заместител на нездравословни закуски и десерти, без никакви калории.

Измий си зъбите

От детството знаем, че трябва да мием зъбите след всяко хранене, за да се предотврати кариес. Все пак, знаете ли, че паста за зъби съдържа химикали, които са склонни да направят храната лоша на вкус и по този начин ограничават желанието за хранене късно през нощта? Така че миете зъбите редовно след вечеря, не само за хигиена на устната кухина, но и за да ограничете желание за среднощни закуски.

Пийте вода

Питейната вода е един от най-ефективните начини да се избегне хранене. Тя помага да запълни стомаха, а това помага да се яде по-малко и да държи сит по-дълго. Газирана вода, ароматизирана с краставица или лимонада е особено ефективна.

Психологически тактики

Повечето от времето мислим за симптоми на глад, а по-добре да опитаме някои психологически средства за защита. Такива ще са от полза, за да избегнем прием на калории преди сън. Обаждане на приятел или член на семейството може да бъде един чудесен начин да отклоним вниманието. Възпроизвеждане на видео игри също е добър начин да заемем ума. Така жаждата за закуска минава и ще се почувствате сънливи.