Skip to content

Съвети за съхранение на зеленчуци в апартамент

В тази статия даваме препоръки по въпросите свързани със съхранение на зеленчуците. Те са извлечени от практиката на опитни домакини.

Как да съхранявате зеленчуци в апартамента

Картоф

Да започнем с картофите. Здравите изсушени грудки трябва да се поставят в кутия. Пластовете картофи, за предпочитане трябва да се поставят с листа от репа (500 г листа на 25 кг картофи). Те ще предпазват от гниене. Когато се съхраняват, картофите отделят вода и въздух. За да намалите влажността, е полезно да поставите цвекло отгоре: то абсорбира излишната влага и не изсъхва. И, за да се намали интензивността на дишането, картофите трябва да се съхраняват на хладно място. В началото на есента – на балкона.

Преди застудяването, кутията трябва да бъде изолирана, а през зимата се премества в стаята и да се монтира на балконската врата, на входната врата или в коридора. Картофите също се съхраняват добре в трислойна торбичка, от покриващ материал, който предава светлина, въздух и вода.

Морков

Вижте за полезни свойства на моркова.

Морковите изискват внимателно боравене, тъй като има тънка кожа. Морковите от чепарене не е необходимо да се мият. Препоръчителният метод, макар и обезпокоителен, но надежден: той гарантира безопасността на морковите в апартамента през цялата зима. Необходимо е да приготвите чесънчето за чесън: през месомелачката прекарайте чесъна (1 чаша) и получената каша разредете в 2 литра вода.

Все още трябва да се готви глинен говорещ – дебел като за квасена сметана, за да не се оттича от кореноплодите. Като вземете моркова от зелената опашка, трябва да го потопите в чесновата каша и веднага след това – в глината. Тънък слой глина предпазва от увяхване. Морковите, покрити по този начин, трябва да бъдат положени в един слой за сушене (на тавана, веранда, балкон).

След изсушаване е необходимо да поставите морковите в картонена кутия или дървена кутия без пукнатини, след като добавите чесън или лук лук на дъното. Слоевете моркови също трябва да бъдат поръсени с люспи. Затворената кутия трябва да се постави на балкона, а със слана – на хладно място в апартамента. Суровите моркови в малки количества могат да се съхраняват в хладилника, опаковани в хартия.

Цвеклото

Цвеклото се съхранява дълго време в несвързана пластмасова торбичка на външната или балконската врата. Малко количество може да се съхранява в хладилника. Тук можете да намерите много полезни съвети – полезни съвети за домакинята в кухнята.

главата навън. Достатъчно е да увиете червено цвекло в хартия и да държите в кухнята. Добре се запазва дълго време, само горните листа изсъхват.

Повече инфо на официалната страница на сайта: Interpolezno.com