Skip to content

Три проблема с покрива, които изискват помощ от експерт

Проблемите с покрива очевидно се появяват с остаряването на покривите. В някои случаи собствениците на жилища се опитват сами да се справят с малките проблеми на покрива на дома си. Това обаче със сигурност не е приложимо и препоръчително при всеки проблем с покрива.

Всъщност повечето проблеми с покрива е по-добре да се оставят на експертите по покриви. Това е така, защото лош ремонт или неправилен ремонт може да причини по-големи щети на покрива на дома ви. И в крайна сметка да се стигне до по-сложен, по-скъп и трудоемък ремонт на покрива. Затова е по-добре да се консултирате със специалисти или да се възползвате от предлаганите от фирми за ремонт на керемидени покриви услуги, за да се справите с проблемите.

По-нататък са изброени трите най-често срещани проблеми с покрива, които обикновено изискват консултация с експерт. Ако имате някой от тези 3 проблема с покрива, можете да се консултирате със сертифицирани покривни специалисти и да ги наемете. Така ще имате гаранция, че работата е изпълнена, както трябва.

Подмяна на липсващи плочки

Много собственици на жилища смятат, че задачата за подмяна на керемиди е много лесна. В края на краищата керемидите са проектирани така, че да си пасват заедно, за да защитят покрива на дома ви от вода и попаднали боклуци. Истината е обаче, че повечето собственици на жилища обикновено нарушават оригиналното подреждане на керемидите, докато се опитват да инсталират нови.

Въпреки че може да изглежда, че сте отстранили проблема, истината е, че сте направили домашния си покрив по-малко сигурен и по-порест на много места по повърхността му. И така, това, което си мислехте, че е проста и бърза подмяна, сега изисква сериозен ремонт от професионалист.

Подмяна на износенo уплътнение между керемидите

Всеизвестен факт е колко е важно допълнителното уплътнение около зоните или дупките на вашия покрив, където има тенденция да се събира вода. Следователно то се използва главно около основата на тръби за отдушници на покрива, коминни връзки, тавански вентилационни шахти и места между две наклонени равнини.

Обикновено изработено от водоустойчиви и издръжливи материали като стомана, уплътнението е изключително трудна работа. А това е причината, че е едно от първите места на покрива, които се износват. Въпреки че подмяната на уплътнението на покрива обикновено е проста задача, ако го направите погрешно, може да нанесе огромни щети на покрива на дома си. Така че уверете се, че сте избрали професионален покривен експерт, който да се справи с работата вместо вас.

Поправяне на щети по основата (декинга) на покрива

Декингът всъщност е основният слой от шперплат, който се намира под настилката и покривните керемиди. С други думи той е най-важният основен слой, върху който почива целият покрив. За съжаление той също е предразположен към често срещани проблеми като изкривяване и изкорубване поради мокрене по време на неблагоприятни метеорологични условия. А това в крайна сметка причинява течове и други щети. Въпреки че отстраняването или поправянето на проблеми с основата е трудна работа, можете да се възползвате от професионалисти, които да заменят или запечатват отново декинга.

Това са трите често срещани проблеми, които обикновено изискват помощта на експерт. Ако имате някой от тези проблеми с покрива, можете да помислите за връзка с експерти по покривите.