Skip to content

Целувки от меренга

Почти не съществува човек, който да не обича сладките целувки. Те са така примамващи не само с цветната си външност, но и с неповторимата форма на цветя. А, ефекта от сладостта им оставя трайна следа. Така опитали една целувка, няма начин да не понечите към пантерата за втора и трета. Каква тайна е заложена в рецептата им, предлагаме ви да научите сега:

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 2 часа

Получават се: 100 мини меренги

Доста пастелно оцветени мини целувки с меренге. Просто, но очарователно. Тези мини целувки от меренга са перфектни за подарък.

Съставки:

100 г белтъци (приблизително 3 големи яйца);

щипка сол;

100 г захар (супер фина) захар;

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

100 г пудра захар (сладкари), пресята;

розов, син и жълт хранителен оцветител;

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 80 ° C/175 ° F/маркировка за газ ¼. Постелете две тави за печене с пергаментова хартия.

Поставете белтъците и щипка сол в купата на електрически миксер и започнете да разбивате на висока скорост. Когато белтъците започнат да се втвърдяват, бавно поръсете захарта (супер фина) захар в сместа. Спрете да размахвате, тъй като меренгата става твърда и лъскава.

Добавете ваниловия екстракт и бавно сгънете глазурата (сладкарската) захар в сместа за меренге с помощта на гумена шпатула. Разделете сместа на три равни части; запазете първото бяло, смесете второто с пастелно розово и третото със синьо и жълто за пастелен аква нюанс.

Поставете звездна дюза във всяка торба и напълнете всяка със смес от различен цвят меренге. Нарежете малки розетки, върху подготвените форми за печене и поставете във фурната за между 2-3 часа или докато изсъхнат напълно.

Съхранявайте в сух, херметически затворен контейнер. Ако се съхраняват правилно, те ще се запазят до три месеца.

Щом имате тези цветни и вкусни целувки, време да им се насладите!

Бон Апетит!