Skip to content

Чорапи за столовете

Женската душа непрекъснато се стреми към креативност и понякога иска да актуализира интериора на апартамента. Невинаги е възможно да направите пълен или дори козметичен ремонт, но има и по-бюджетни начини да освежите облика на вашия дом. Ето как:

Столове

Можете да пренаредите или реставрирате стари мебели, да защитите пода от драскотини с помощта на домашно приготвени капаци за краката на стола и много повече. Достатъчно е малко въображение. Искаме да споделим с вас, някои идеи за шиене на калъфи за столове, които незабавно ще преобразят вашата кухня или хол.

Как да шиете покривала за столове

За целта ще ви е нужна материя за шиене, сантиметрова лента

Ако направите покривало за офис стол, ще ви е необходима материя с размери 1 м на 1,5 м. За столове с облегалки размерът може да се увеличи до 2 м. Използвайте евтина, но здрава и плътна материя, която ще е лесна за пране и гладене.

Успехът на красиво зашита корица се крие в правилния модел.

Размерите на нашия модел са условни, така че трябва да направите измервания от стола си. Обърнете внимание, че гърбът може да бъде наклонен, а краката да се разширят надолу.

Модел за калъфи на столове

За правилния модел използвайте лента за маскиране и хартия, а за полагане на тъканта, просто подът. Прикрепете хартията към желаната част на стола и отрежете излишъка, свържете изрязаните части с тиксо. Когато направите измервания от целия стол и залепите всички детайли, направете разрези. Това ще доведе до по-точен модел специално за вашите столове.

Оставете малко място за шев. Това е много важно, защото в противен случай покривката може просто да не се приляга на стола. Ако използвате плат с геометрични шарки, помислете за дробната посока на тъканта.

Избор на покривала за столове

За да не направите грешка в работата, опитайте се да направите пробно покритие от евтин плат. Така ще практикувате и ще определяте, с какво имате проблеми. Ако обмисляте възможността да държите столове или да шиете чорапки, то второто определено е по-бюджетно.

Ако са ви нужни повече идеи, преврете, тук за Цена за почистване на двор в София.