Skip to content

5 начина да трансформирате килера като наемете фирма изнася и извозва мебели

Ако режимът за съхранение е насочен към вашия килер, то той трябва лесно да се трансформира. В даден момент всеки задръства дома си с остарели, непотребни вехтории. Това най-често са местата, където боклукът се заделя в отделно помещение, например, килер или дрешник.

За да престане да бъде причината за главоболието, първо и преди всичко е необходимо да се справите с цялостното му разчистване, а тук от полза ще са услугите на фирма, която изнася и извозва мебели. В процеса на разчистване на килера ще се уверите, че броя неща, които се съхраняват в тази малка стая са твърде много.

Преди да продължите с реконструкцията на килера, разгледайте кадъра и формата му, присъствието / липсата на естествена светлина. Решете кой тип врати ще отделят килер от главната стая.

Една от най-удобните опции за вратата на складовата част е плъзгането. С него ще спести място и ще бъде удобно за използване. Ако имате врата с приплъзване и за фирмата която ще изнася и извозва мебели ще е много по-лесно транспортирането.

По-интересен вариант е сгъваемата врата-акордеон, който се отваря почти тихо.

Ако килера се превръща в склад има фирма, която изнася и извозва мебели: http://evro5.com/izvozvane-stari-mebeli-sofia.

Складово помещение. От обичайната съветска килийка с неуспешно оформление можете да направите модерна и функционална стая за съхранение на други продукти. За да направите това, е важно да разгледате системата за съхранение.

Добре разработената система за съхранение ще промени складовото помещение.

Рафтовете трябва да са плитки (30-40 см), така че да са удобни за използване и да имат различни височини.

Един от най-добрите варианти за поставяне на рафтове в килера е с буквата „P“. По-малките по височина рафтове са чудесни за съхраняване на кутии. Високите рафтове трябва да бъдат поставени, така че да е удобно да се съхраняват големи и тежки неща, например чанта с картофи или кутия с ябълки. Нещата, които рядко се използват е по-добре да се скриете в чекмеджетата.

В килера системата за вентилация трябва да бъде обмислена така, че продуктите да не се развалят и да има наличие на светлинен източник.

Ако килерът е ваше работно място – офис или работилница:

В килера можете да организирате истински офис. Разбира се, стаята ще бъде много малка и може би с недостатъчно естествена светлина. Това лишение обаче не е нищо в сравнение с факта ще е на ваше разположение по всяко време.

Малък офис в апартамента

За да увеличите площта на шкафа, можете да махнете вратата

За да оборудвате офиса от бившия килер, трябва да решите проблема с осветлението и захранването на оборудването, което ви е необходимо при работа (компютър, принтер, факс, телефон).

Ако килерът е твърде малък, може да махнете вратата, като по този начин увеличите полезното пространство в стаята. Вместо обикновена врата, можете да инсталирате екран или да закачите завеса. С тяхна помощ в подходящия момент може да създадете по-удобни условия за работа или да скриете нещо от любопитни очи.

Библиотека. Когато книгите заемат твърде много място в апартамента, има смисъл да се оборудва цяла стая за съхранение. Килерът е идеална възможност за това. По стените, от пода до тавана, е възможно да се поставят рафтове с необходимите размери, в ъгъла е възможно да се предвиди място за четене с малка масичка и удобно кресло.

Когато организирате сервиз в килера, уверете се, че рафтовете са здраво закрепени. Обърнете специално внимание на осветлението. Ако имате намерение да инсталирате някои машини в килера, ще трябва да се погрижите за шумоизолацията.

Съблекалня. За повечето жени тази опция за подреждане на килера е най-желаната. Това не е изненадващо. В края на краищата гардеробът напълно се справя с всички функции на килера, но е много по-просторен и по-удобен за използване.

В такава съблекалня няма да можете да криете сезонни неща в далечния ъгъл и дрехи, които използвате постоянно, разположени на наличните рафтове. Може да използвате закачалки за окачване на дрехи, може да приспособите специална лента, инсталирана на правилната височина, която да помества дълги рокли и поли.

От килера можете да направите гардероба на вашите мечти!

Горните рафтове са подходящи за съхраняване на шапки, обувките ще бъдат по-удобно съхранявани в специални щандове.

На вратата на шкаф-гардероба е необходимо да се инсталира голямо огледало. Яркото осветление също няма да бъде излишно.

След като основната работа по преобразуването на складовата стая в съблекалнята бъде завършена, украсете стаята, обърнете специално внимание на предната част на вратата.

В която и да е стая, в която решите да не преобразувате килера, резултатът със сигурност ще ви зарадва: в апартамента никога няма да е излишна още една малка, но полезна стая.