Skip to content

Какви са цените на съвременните дограми

Обикновено се твърди, че съвременната дограма с високо качество е скъпа. От това твърдение потребителите си правят заключение, че добрата дограма задължително струва много пари. Разбира се, това са само слухове и днес клиентите могат да открият сравнително евтина алуминиева или ПВЦ дограма, която да им гарантира перфектна функционалност и стил.

Ако веднъж потърсите евтина дограма от Мастер Пластик, то със сигурност ще попаднете на чудесни предложения, с чиято помощ ще повишите топло и шумоизолационните качества на апартамента или работното място. Освен функционални, съвременните прозорци са красиви и идват в желаните от вас цветове. Цената се определя от вида на стоката и нейните технически характеристики.

Какво трябва да знаете за алуминиевите дограми

Алуминиевата дограма се дели на два профила – топъл и студен. Топлият е с прекъснат термомост, което означава, че не позволява появата на конденз, влага и корозия. За целта се използва ПВЦ елемент, който ви пази от топлинни загуби и ви гарантира надеждност.

Що се касае до студените профили, то те са използват най-вече за сгради, където топлоизолацията не е фикс идея. Това включва фабрики, работилници, входове на жилищни кооперации и други. Студеният профил е много лек и се монтира бързо на желаното място.

Алуминиевата дограма е много издръжлива и се съпротивлява ефективно срещу всички познати природни бедствия. Алуминият издържа на земни трусове, градушки, снеговалежи и влошени атмосферни условия. Той е добро решение и при противопожарна безопасност на помещенията ви.

Когато говорим за алуминиеви профили ние имаме предвид устойчивост, надеждност, супер дизайн и не на последно място дългосрочна гаранция. Ако трябва да споменем недостатъците, то може би цената и възможната кондензация са сред тях.

Естествено, когато купуваме алуминиева дограма е нужно да изберем именит производител, който ще ни даде сертификат за качество и дълъг експлоатационен период.

Повече за ПВЦ дограмата

ПВЦ дограмата е сред най-търсените продукти в днешно време. Голямата конкуренция смъкна цените и те станаха достъпни за голяма част от потребителите. Съвременната дограма идва с повече от две камери, което автоматично означава подсилена топлоизолация и издръжливост срещу капризите на времето.

Покупката на ПВЦ дограма със стъклопакет, който подсилва нейното действие, вие ще постигнете перфектните температури вкъщи. Лятото ще бъде прохладно и приятно, а зимата топла и романтична. Това може да струва по-малко от колкото си мислите, особено ако се възползвате от актуалните предложения за евтина дограма от Мастер Пластик.

Цените зависят основно от размерите на дограмата, избор на стъклопакет и всички важни параметри. Ясно е, че колкото по-добра е изработката на продукта, толкова по-скъп е той, но имайте предвид, че това е дългосрочна инвестиция, която ще ви помогне да пестите пари от електрическа енергия и ремонти вкъщи.

Какво разбрахте дотук?

Нашата статия цели да ви стимулира да закупите нова дограма, за да повишите енергийната ефективност на обектите ви и в същото време да си осигурите спокойствие от външните шумове. Държим и на това да получите задоволяваща визия за вашия дом или офис, тъй че да съчетаете интериор и екстериор в една страхотна комбинация. Съвременните дограми на са скъпи и вие ще се уверите в това, когато решите да обзаведете помещенията си с нови прозорци и врати.