Skip to content

Какви вериги за сняг да използвам

Веригите за сняг през зимата са абсолютно задължителен елемент в багажника на всеки един автомобил. Още по-задължително става ако живеете във високопланински район или в такъв където не се извършва редовно почистване на снега. Едни вериги биха ви спестили много ядове и нерви. Дори в някои ситуации, използването на вериги за сняг гарантира вашата сигурност на пътя. Има два типа вериги – метални и текстилни.

Металните вериги – стандартните с които всички сме свикнали са направени от синджири. Устойчиви на всякакви атмосферни условия, здрави и дълготрайни. Но разбира се имат и недостатъци. Първият е, че се усещането е неприятно докато шофирате с тях. Особено когато снега е натъпкан или по-тънък. Иначе за дълбок сняг са идеални. Когато няма много сняг на пътя, не може да се използват, защото рискувате да повредите гумите… Това накратко са недостатъците на металните вериги за сняг. Разбира се има и други по-незначителни като – по-голямо тегло в сравнение с текстилните и т.н.

Текстилните вериги осигуряват много удобно и приятно пътуване. Те не се усещат, а са също толкова ефективни. Изключително леки и се поставят за нула време.

По-старите акумулатори трябва да бъдат зареждани. Това става ясно най-вече през зимния сезон когато на колата й е нужна повече енергия. Закупуването на зарядни за акумулатори е добра идея ако искате да зареждате акумулатора всеки ден или когато ви се наложи да го използвате. Недостатък е, че винаги трябва да го правите, ако колата не запали. А в някой случай това може да ви попречи да си свършите спешна работа и т.н.

Ветробраните са елементи от всеки един автомобил без които той не би бил толкова ефективен. В нашия дигитален магазин за авточасти предлагаме ветробрани за почти всякакви модели автомобили. Не се мислете ако имате нужда от тази част, закупете я от нас и отидете в близкия сервиз за смяна защото е наистина важен, дори да не го осъзнавате.