Skip to content

Онлайн магазин за климатична техника

Климатичната техника става все по-разпространена защото е много удобна. Все повече фирми монтират климатици в своите сгради. За домакинствата се отнася същото – непоносимата цена на отоплението с централно парно кара хората да мислят за алтернативни начини за отопление на своето жилище.

В тази статия ще поговорим повече за климатиците. Каквото е тяхното  устройство, на какъв принцип работят, защо е добра идея да помислим за този начин за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

Климатикът е сложна система от няколко главни компонента. Именно тях ще разгледаме в следващите редове. Всички климатици имат компресори, които както се досещате сами са елементи които компресират газта и по този начин тя се придвижва през цялата система. Те са едни от най-важните елементи във всяка една климатична система (независимо дали става въпрос за домашна или промишлена) без тях няма как климатикът да работи.

Затова има доста фирми които се занимават с ремонт на климатични компресори и други важни елементи които изграждат системата за отопление и охлаждане. Едно от най-големите предимства на климатиците е това, че се използват през цялата година – независимо дали навън е студено или топло, той може да бъде използван по предназначение. Същото в никакъв случай не може да с каже за печките на твърдо гориво, камините или парното. Те са само за отопление. Ако желаете все пак някакво средство за разхлаждане през топлите летни месеци – трябва да инвестирате и в друг вид техника. Затова препоръчваме климатиците.

Медта е един от най-качествените метали що се отнася до пренасяне на топлина. Именно по тази причина в климатиците се използват само и единствено медни тръби – по този начин може да се постигне максимално голяма ефективност.

Както може би знаете, климатиците работят с газ наречен фреон – такъв се добавя през определено време. В случай, че имате нужда от тази услуга – може да се свържете с нас.