Skip to content

За какво се ползва клеевата тинктура

Пчелния мед е много богат на различни вещества, затова ако трябва да опишем всички ще трябва да отделим много време. В тази статия ще опишем най-общо от какво се състой той. Когато се говори за пчелен мед състав, главната съставка са въглехидратите (или така наречените захари). Те съставляват от 70 до над 80% от теглото на меда. Тази съставка се състой от монозахариди, дизахарида захароза и малко по-висши захари. Друга главна съставка в меда е водата. Тя обикновено е от 15 до 20 процента. Съдържанието на вода в меда е важно за неговото съхранение.
Ако искате да научите ползите на прашеца, трябва просто да отворите някоя страница в интернет. Има доста приложения на този пчелен продукт които са известни на нас. Повечето от хората го използват като средство за лекуване на определени заболявания или като хранителна добавка. За последното пчелния прашец е известен с особено големите си ползи.
Когато четете за прополис, може да го срещнете и като клеева тинктура. Трябва да знаете, че и двете са едно и също. От какво всъщност се произвежда клеевата тинктура. На първо място трябва да кажем, че това е пчелен продукт – тоест пчелите го произвеждат в хода на своята работа и го използват с различни цели.
Клеевата тинктура всъщност са обработени от пчелите растителни смоли. Използват ги за най-различни цели – примерно поддръжка на кошера, балсамиране на чужди животни и т.н. Ние сме намерили приложение на този продукт и върху нас. Той помага при редица здравословни проблеми.
Един малко по-неизвестен вид мед е тютюневия. Хората търсещи тютюнев мед най-вероятно знаят, че той се получава от цветовете на тютюневите насаждения. Няма да се учудите ако ви кажем, че има кафяв цвят и вкуса му е леко горчив. Това е един от многото видове мен който произвеждат пчелите.